Τετάρτη 22/03/2023

Εκδηλώσεις στο Κέντρο Απολλωνίας (Λίμνη Βόλβη)

Εκδηλώσεις για τη Γιορτή Πουλιών στις Προστατευόμενες Περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας θα πραγματοποιηθούν το Σαββατοκύριακο σε υγροτόπους σε όλη την Ελλάδα, αλλά και σε περισσότερες από 100 χώρες σε όλο τον κόσμο.

Στη Γιορτή των Πουλιών θα συμμετέχει η Μονάδα Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Κεντρικής Μακεδονίας με εκδηλώσεις στο Παρατηρητήριο Πουλιών Νέας Αγαθούπολης Πιερίας, στο Κέντρο Πληροφόρησης Απολλωνίας (Λίμνη Βόλβη) και στο Ανατολικό Ανάχωμα της Λίμνης Κερκίνης.

Οι εκδηλώσεις, που θα διαρκέσουν από τις 10 το πρωί ως τις 2 μετά το μεσημέρι, θα περιλαμβάνουν παρατήρηση πουλιών, κατασκευές με θέματα από τον κόσμο των πουλιών, απελευθέρωση πουλιών, βόλτες με ποδήλατα και άλλα παιχνίδια με θέμα το φυσικό περιβάλλον.

Η Ευρωπαϊκή Γιορτή των Πουλιών είναι ένα ετήσιο γεγονός που λαμβάνει χώρα το πρώτο Σαββατοκύριακο του Οκτωβρίου σε περισσότερες από 100 χώρες και συντονίζεται από την παγκόσμια ομοσπονδία περιβαλλοντικών οργανώσεων για την προστασία των πουλιών BirdLife International.

Στην Ελλάδα ο συντονισμός των εκδηλώσεων γίνεται από την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, εταίρο της BirdLife στην Ελλάδα.

Kύριος στόχος των εκδηλώσεων είναι η ενημέρωση – ευαισθητοποίηση του κοινού για την ανάγκη προστασίας των μεταναστευτικών πουλιών, καθώς και των περιοχών αναπαραγωγής τους, των ενδιάμεσων σταθμών στις μεταναστευτικές τους διαδρομές και των τόπων διαχείμασής τους.

Φέτος, η Γιορτή των Πουλιών κλείνει 30 χρόνια, που συμπίπτουν με τον εορτασμό των 40 χρόνων αδιάλειπτης δράσης της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας..

Διαβάστε περισσότερα εδώ: https://parallaximag.gr/peraste-to-savvatokyriako-paratirontas-ta-poylia-152088

Κοινοποίηση:

Facebook
Twitter
Email
Εκτύπωση
Live Volvi

Σχετικά Αρθρα

Σύλληψη ατόμου στην Ασπροβάλτα

Αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης συνέλαβαν σήμερα (11-03-2023) τα ξημερώματα, 18χρονο αλλοδαπό, ο οποίος ενέχεται σε περίπτωση παράνομης μεταφοράς αλλοδαπών. Συγκεκριμένα,

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού

Ανακοίνωση από την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού Από την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής