Πέμπτη 08/06/2023

Το σκοτεινό παρελθόν της Apifon και του Ιδρυτή της Κωνσταντίνου Στρουμπάκη

Γνωστός Έλληνας επιχειρηματίας κρίθηκε ένοχος για πράξη απάτης με υπολογιστή σε βάρος ανταγωνιστή

Αίσθηση έχει προκαλέσει στον ελληνικό επιχειρηματικό κόσμο η πρόσφατη δικαστική απόφαση εις βάρος του κου. Κωνσταντίνου Στρουμπάκη, ιδρυτή και Διευθύνοντος Συμβούλου της τεχνολογικής εταιρίας Apifon.

Συγκεκριμένα, την Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2022, το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης έκρινε ένοχο τον κο. Στρουμπάκη για το έγκλημα της απάτης με ηλεκτρονικό υπολογιστή.

Η εν λόγω απάτη τελέσθηκε το διάστημα από 01.01.2013 έως και την 07.01.2016, όταν ο κος. Στρουμπάκης έκανε παράνομη κατ’ εξακολούθηση χρήση της πλατφόρμας επικοινωνίας της ανταγωνίστριας ελληνικής εταιρίας AMD Telecom A.E., με έδρα τη Θεσσαλονίκη, η οποία είναι καταξιωμένη στον χώρο των τηλεπικοινωνιών για δύο δεκαετίες και πλέον. Τελικώς, στον κο. Στρουμπάκη επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 18 μηνών, σε συνέχεια, άλλωστε της σε βάρος του απόφασης και ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη απόφαση ήλθε ως αποτέλεσμα πολυετούς δικαστικού αγώνα, έπειτα από τις επιστάμενες προσπάθειες της AMD Telecom και του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της, κου. Δημητρίου Ρόκου, για δικαίωση.

Η απόφαση αυτή είναι πρωτοφανής για τα ελληνικά δεδομένα και αποδεικνύει την ορθή λειτουργία της ελληνικής Δικαιοσύνης, κάτι που είναι πολύ σημαντικό για όλους τους Έλληνες πολίτες.

Από την άλλη, η ίδια απόφαση προκαλεί προβληματισμό αναφορικά με την αξιοπιστία επιχειρηματιών, οι οποίοι προβαίνουν σε ποινικά κολάσιμες πράξεις.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ 

Ποιος είναι ο κος. Κωνσταντίνος Στρουμπάκης;

Ο κος. Κωνσταντίνος Στρουμπάκης είναι ο ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Apifon, τεχνολογικής εταιρίας με έδρα τη Θεσσαλονίκη. Η Apifon προσφέρει λύσεις για business messaging μέσω μίας ψηφιακής πλατφόρμας. Πρόσφατα το brand της Apifon έχει γίνει γνωστό στο ευρύτερο ελληνικό κοινό μέσα από τηλεοπτική διαφημιστική καμπάνια, η οποία προβάλλεται σε πολλούς τηλεοπτικούς σταθμούς πανελλήνιας εμβέλειας.

Κοινοποίηση:

Facebook
Twitter
Email
Εκτύπωση
Live Volvi

Σχετικά Αρθρα

Συνελήφθη 29χρονος άντρας ύψος κόμβου Κερδυλλίων

Οι συντονισμένες ενέργειες αστυνομικών του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης οδήγησαν στη σύλληψη 29χρονου άντρα, που ενέχεται σε παράνομη μεταφορά αλλοδαπών. Συγκεκριμένα, ξημερώματα

Θεσσαλονίκη σύλληψη 40χρονου διακινητή

Αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, πρωινές ώρες χθες (25-05-2023), συνέλαβαν 40χρονο ημεδαπό, για παράνομη μεταφορά αλλοδαπών. Συγκεκριμένα, στην Παλαιά Εθνική Οδό