Τετάρτη 24/04/2024

Συνελήφθησαν στην Βόλβη για παράνομη μεταφορά αλλοδαπών

Επιπρόσθετα συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί που παρείχαν κατάλυμα σε παράτυπους μετανάστες

Επιπλέον, στο πλαίσιο ερευνών για άτομα που διαβιούν παράνομα στην ελληνική επικράτεια, πραγματοποιήθηκε στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση κατά την οποία συνελήφθησαν 3 αλλοδαποί, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα

Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο επιχειρησιακού σχεδιασμού για την αστυνόμευση του Νομού, πραγματοποιεί ελέγχους τόσο συστηματικούς (σε καθημερινή βάση) όσο και με τη μορφή εξορμήσεων, ενώ παράλληλα συνεχίζει τις έρευνες για την πλήρη διαλεύκανση τυχόν εκκρεμών υποθέσεων.

Με στόχο τον εντοπισμό ατόμων που ενέχονται σε παράνομες μεταφορές αλλοδαπών, αστυνομικοί των Διευθύνσεων Ασφάλειας και Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, κατά το τελευταίο 24ωρο, συνέλαβαν συνολικά τρία (3) άτομα για δύο περιπτώσεις παράνομης μεταφοράς ατόμων που στερούνται εγγράφων για τη νόμιμη παραμονή τους στην ελληνική επικράτεια.

Αναλυτικότερα:

Πρωινές ώρες χθες (07-11-2022), στην Περιφερειακή Οδό αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. εντόπισαν Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το οποίο επιχείρησαν να ελέγξουν πλην όμως ο οδηγός του οχήματος ανέπτυξε ταχύτητα, προκειμένου να διαφύγει. Στην περιοχή της λαχαναγοράς έχασε τον έλεγχο του οχήματος και προσέκρουσε σε κολώνα φωτισμού, όπου συνελήφθη έπειτα από πεζή καταδίωξη, καθώς επίσης εντοπίσθηκε ένας διακινούμενος αλλοδαπός, ο οποίος δε διέθετε τα απαραίτητα έγγραφα για τη νόμιμη παραμονή του στη χώρα. Πέραν του 36χρονου ημεδαπού οδηγού του αυτοκινήτου, εντοπίσθηκε και συνελήφθη και ο 56χρονος ημεδαπός ιδιοκτήτης του και σε βάρος τους σχηματίσθηκε σχετική δικογραφία από το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Αγίου Αθανασίου.

Αστυνομικοί του Τμήματος Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας Βόλβης συνέλαβαν πρωινές ώρες χθες (07-11-2022) στην Εγνατία Οδό (ύψος διοδίων Ασπροβάλτας) 47χρονο αλλοδαπό, διότι διαπιστώθηκε ότι μετέφερε με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο τρεις αλλοδαπούς, οι οποίοι δε διέθεταν τα απαραίτητα έγγραφα για τη νόμιμη παραμονή τους στη χώρα. Από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε ότι για το όχημα είχε δηλωθεί κλοπή την 02-11-2022 στην Αττική. Σε βάρος του συλληφθέντα σχηματίσθηκε δικογραφία από το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Μυγδονίας.
Επιπλέον, αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης κατόπιν επισταμένης έρευνας εντόπισαν και συνέλαβαν 21χρονο αλλοδαπό και 19χρονη ημεδαπή, διότι παρείχαν κατάλυμα στο κέντρο της πόλης σε 5 αλλοδαπούς, που διέμεναν παράνομα στη χώρα.

Τέλος, στο πλαίσιο ερευνών για τον εντοπισμό ατόμων που διαβιούν παράτυπα στη χώρα, πραγματοποιήθηκε από τη Διεύθυνση Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση σε σιδηροδρομικές εγκαταστάσεις του πολεοδομικού συγκροτήματος κατά την οποία:

Ελέγχθηκαν (102) άτομα και (3) οχήματα
Προσήχθησαν (25) άτομα και
Συνελήφθησαν (3) εξ’ αυτών, διότι στερούνταν εγγράφων που να δικαιολογούν τη νόμιμη παραμονή τους στη χώρα.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην αρμόδια δικαστική Αρχή

Κοινοποίηση:

Facebook
Twitter
Email
Εκτύπωση
Live Volvi

Σχετικά Αρθρα