Κυριακή 03/03/2024

Συνελήφθησαν μέλη συμμορίας με δράση στην Ασπροβάλτα

Ταυτοποιήθηκαν στο πλαίσιο συνεχιζόμενης έρευνας τα στοιχεία μελών συμμορίας που εμπλέκονται σε υπόθεση εξαπάτησης ηλικιωμένης

Πρόκειται για (2) αλλοδαπούς, ο ένας εκ των οποίων αποτελεί ηγετικό στέλεχος και συνελήφθη στη Βουλγαρία

Στο πλαίσιο συνεχιζόμενης αστυνομικής έρευνας του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης έπειτα από σύλληψη 67χρονης η οποία κατείχε μέρος χρηματικού ποσού που προερχόταν από την εξαπάτηση ηλικιωμένης (σχετ. το από 23-08-2022 Δ.Τ. της Υπηρεσίας μας), ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία δύο (2) συνεργών της – μελών συμμορίας.

Ειδικότερα, από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας προέκυψε ότι 65χρονη αλλοδαπή παρέλαβε το χρηματικό ποσό από την ηλικιωμένη, ενώ από την περαιτέρω έρευνα διαπιστώθηκε ότι τον Αύγουστο του τρέχοντος έτους, μετέβη στην Ασπροβάλτα Θεσσαλονίκης και στις περιοχές των Νέων Μουδανιών και Νικήτης Χαλκιδικής, όπου η συμμορία αποπειράθηκε να εξαπατήσει και άλλα ηλικιωμένα κυρίως άτομα.

Επιπλέον, στο πλαίσιο διεθνούς συνεργασίας και ανταλλαγής πληροφοριών μέσω της Διεύθυνσης Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας με τις Αρχές της Βουλγαρίας, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία του άντρα που κάλεσε και εξαπάτησε την ηλικιωμένη, ενώ η αξιοποίηση των στοιχείων οδήγησε στη σύλληψή του σε πόλη της Βουλγαρίας τον Αύγουστο του 2022. Πρόκειται για 41χρονο αλλοδαπό, ο οποίος και ενέταξε τους λοιπούς συνεργούς στη συμμορία για την πραγματοποίηση απατών σε βάρος ανυποψίαστων πολιτών.

Η σχετική δικογραφία θα υποβληθεί στις αρμόδιες δικαστικές αρχές, ενώ η έρευνα συνεχίζεται.

Με αφορμή το παραπάνω περιστατικό και για την αποφυγή παρόμοιων αδικημάτων σε βάρος των πολιτών, από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, παρατίθενται οι παρακάτω χρήσιμες συμβουλές, καθώς και συνήθεις τρόποι δράσεις των επιτηδείων:

 

Κοινοποίηση:

Facebook
Twitter
Email
Εκτύπωση
Live Volvi

Σχετικά Αρθρα

lightning-and-thunder-weathers-ektakto-vroxes-kairos

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού της Πολιτικής Προστασίας

Ανακοίνωση από την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού. Από την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής