Κυριακή 23/06/2024

Σ. Αναστασιάδης: Φροντίζουμε να σταθεί όρθια η κοινωνία

Σάββας Αναστασιάδης: «Φροντίζουμε να σταθεί όρθια η κοινωνία στο τσουνάμι ακρίβειας»

Συνέντευξη στον FLASH Radio 99.4

Για τις αυξήσεις στις τιμές της ενέργειας και προϊόντων, «ένα τεράστιο θέμα που απασχολεί όχι μόνο την χώρα μας αλλά την παγκόσμια κοινότητα», όπως είπε, μίλησε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Β΄ Θεσσαλονίκης Σάββας Αναστασιάδης στον FLASH Radio 99.4 και στον δημοσιογράφο Λάζαρο Θεοδωρακίδη.

«Η κυβέρνηση ήδη από τον Αύγουστο πήρε μέτρα γιατί είχε προβλέψει τι επρόκειτο να συμβεί. Δεν είναι αρκετά τα μέτρα και το αντιλαμβανόμαστε.

Η κυβέρνηση θα παρέμβει όπου μπορεί στηρίζοντας πρωτίστως τις ευάλωτες οικογένειες και επιχειρήσεις. Το αγροτικό ρεύμα ήδη έχει καλυφθεί περίπου το 80%.

Όπου υπάρχει ανάγκη θα παρεμβαίνουμε. Προφανώς όλες οι αυξήσεις δεν μπορούν να καλυφθούν, όμως θα φροντίσει η κυβέρνηση να σταθεί όρθια η κοινωνία απέναντι στο τσουνάμι αυτό της ακρίβειας που εκτιμάται ότι από τον Μάρτιο θα αποκλιμακωθεί».

Για την πορεία της πανδημίας, ο κ. Αναστασιάδης σημείωσε ότι υπάρχει υποχώρηση των κρουσμάτων της μετάλλαξης Όμικρον, παρότι διατηρείται ο μεγάλος αριθμός θανάτων και νοσηλειών σε ΜΕΘ και τόνισε:

«Το μεγαλύτερο ποσοστό των ασθενών σε ΜΕΘ έχουν νοσήσει από τη μετάλλαξη Δέλτα και το 60% είναι ανεμβολίαστοι. Αυτό είναι ένα μεγάλο θέμα και δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί αν αυτοί που δεν θέλουν να εμβολιαστούν δεν κάνουν αυτήν την κίνηση.

Μετά την απόφαση για το πρόστιμο που ανακοινώθηκε τον Νοέμβριο μεγάλος αριθμός συμπολιτών μας άνω των 60 εμβολιάστηκε, υπάρχουν όμως και πολλοί που αρνούνται. Δεν είναι μέτρο εκδίκησης το πρόστιμο αλλά μέτρο που θα ωθήσει τον ανεμβολίαστο να προστατεύσει την υγεία του. Υπάρχει πάντως η εκτίμηση ότι σε δύο εβδομάδες θα έχουμε μεγάλη αποκλιμάκωση και θα χαλαρώσουν και τα μέτρα.

Όλες οι απόψεις των ειδικών συγκλίνουν ότι σε ένα με δυο μήνες θα έχει αποκλιμακωθεί η ένταση της πανδημίας και θα είμαστε καλύτερα».

Όπως εξήγησε ο κ. Αναστασιάδης, η ανησυχία για την έξαρση της πανδημίας οδήγησε στην απόφαση να αναβληθεί για τα μέσα Μαρτίου η προγραμματισμένη για το τριήμερο 12, 13 και 14 Ιανουαρίου 2022 κοινή συνεδρίαση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς της Βουλής -στην οποία ο ίδιος προεδρεύει- με το Δ.Σ. της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού (Πα.Δ.Ε.Ε.) στη Θεσσαλονίκη, καθώς και η ημερίδα «Εγνατία των λιμένων. Ηγουμενίτσα – Θεσσαλονίκη – Καβάλα – Αλεξανδρούπολη» που επρόκειτο να την πλαισιώσει.

Σε ερώτηση για την κριτική της αντιπολίτευσης προς την κυβέρνηση για τη διαχείριση της πανδημίας ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας απάντησε: «Η αντιπολίτευση θεωρεί ότι έχει βρει πεδίο αντιπολιτευτικό που την βολεύει και ότι από αυτήν την αντιπαράθεση θα κερδίσει πολιτικά και μικροκομματικά οφέλη, αυτό όμως είναι λάθος. Η κυβέρνηση έφτασε στο μεγαλύτερο επίπεδο ενίσχυσης του ΕΣΥ μέσα σε αυτό το μικρό διάστημα και μάλιστα τη στιγμή που δεν υπάρχουν για τις ανάγκες συγκεκριμένων τομέων ιατροί ΜΕΘ. Η αντιπολίτευση μας κατηγορεί ότι δεν έχουμε πολλές ΜΕΘ, ενώ η κυβέρνηση διπλασίασε τις ΜΕΘ. Το πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχει το προσωπικό. Έχουν γίνει επτά προκηρύξεις για γιατρούς ΜΕΘ. Η κυβέρνηση έχει δείξει υπευθυνότητα και φροντίδα για τα θέματα υγείας».

Όσο για την περίπτωση της καταγγελίας για βιασμό 24χρονης στη Θεσσαλονίκη, ο κ. Αναστασιάδης τόνισε: «Είναι ντροπή για την κοινωνία μας. Ντρέπομαι και που το ακούω. Είναι έξω από τη λογική μου και τα όριά μου ένα τέτοιο γεγονός. Όποια κοπέλα αντιμετωπίζει τέτοια ζητήματα πρέπει να τα αποκαλύπτει, χωρίς να ντρέπεται διότι συχνά η κοινωνική κατακραυγή κάνει τις κοπέλες να ντρέπονται να μιλήσουν. Η δικαιοσύνη πρέπει να δώσει την απάντηση που χρειάζεται στους άνανδρους που έκαναν αυτήν την πράξη».

Κοινοποίηση:

Facebook
Twitter
Email
Εκτύπωση
Live Volvi

Σχετικά Αρθρα