Κυριακή 03/03/2024

Δ.Βαρτζόπουλος προβληματική η κοινή μεταναστευτική πολιτική

Δημήτρης Βαρτζόπουλος τον προβληματισμό του σχετικά με την ενταξιακή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων έθεσε στον Πρέσβη, εκπρόσωπο της Γαλλικής Προεδρίας της ΕΕ, κατά την ακρόαση του στην Βουλή ο Βουλευτής Δημήτρης Βαρτζόπουλος.

Είναι γνωστό, τόνισε ο Βουλευτής, ότι χώρες της περιοχής εγκαλούνται για παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όπως η Αλβανία για την ελληνική μειονότητα της Βορείου Ηπείρου είτε για αλυτρωτισμό, όπως τα Σκόπια έναντι της Βουλγαρίας, ενώ μόνον προσχηματικά εφαρμόζουν την συμφωνία τους με την Ελλάδα. Πως θα αντιμετωπισθούν τα σημαντικά αυτά ζητήματα βασικών αξιών; Την στιγμή, που η εμβάθυνση της εσωτερικής συνοχής της και η οικοδόμηση κοινής αμυντικής και εξωτερικής πολιτικής αποτελεί βασικό στόχο της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας, τι έννοια έχει η επίσπευση της διεύρυνσης της;

Η επιδείνωση του μεταναστευτικού είναι ένα επίσης μείζον ζήτημα υποστήριξε ο κ. Βαρτζόπουλος. Ο πόλεμος στην Ουκρανία δημιουργεί εκατομμύρια προσφύγων, που με μεγάλη προθυμία, όλοι μας θα υποδεχθούμε. Η επισιτική κρίση όμως, που θα ακολουθήσει, θα εκτοξεύσει τις ροές οικονομικών μεταναστών. Το «Νέο Ευρωπαϊκό Σύμφωνο για την Μετανάστευση», που προβλέπει την υποδοχή τους αποκλειστικώς στα σύνορα μας και μάλιστα μετά ανεπιτυχείς προσπάθειες παραβίασης τους, είναι δυσλειτουργικό και ανεπαρκές για την αντιμετώπιση του φαινομένου.

Είναι λοιπόν πιεστικά απαραίτητο, υπογράμμισε ο Βουλευτής, να δοθεί στους πραγματικούς πρόσφυγες από την Ασία και την Αφρική η πρακτική δυνατότης υποβολής αιτήσεων ασύλου στα προξενεία της Ενώσεως ή σε άλλες, ειδικές προς τούτο, θέσεις επιτοπίως είτε σε ενδιάμεσες ασφαλείς τρίτες χώρες και να υπάρξουν οικονομικές συμφωνίες με τις χώρες προέλευσης των παρανόμων μεταναστών για μαζικές επιστροφές.

Κοινοποίηση:

Facebook
Twitter
Email
Εκτύπωση
Live Volvi

Σχετικά Αρθρα

lightning-and-thunder-weathers-ektakto-vroxes-kairos

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού της Πολιτικής Προστασίας

Ανακοίνωση από την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού. Από την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής