Τρίτη 30/05/2023

O Δήμος Βόλβης διοργανώνει δράσεις για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων (EWWR)

Με κοινό θέμα “Κοινότητες Κυκλικής Οικονομίας” ο Δήμος Βόλβης διοργανώνει δράσεις από τις 20-28 Νοεμβρίου 2021 στο τρίπτυχο “Mείωση, Eπαναχρησιμοποίηση, Aνακύκλωση” (Reduce, Reuse, Recycle).

Στο πλαίσιο αυτό μπορούν να διοργανωθούν ημερίδες, εκθέσεις, διαγωνισμοί, ενημερώσεις ή δρώμενα με στόχο την ευαισθητοποίηση και την εκπαίδευση του κοινού για ένα κόσμο με λιγότερα απόβλητα. Το διάστημα υλοποίησης των δράσεων είναι μεταξύ 20 έως 28 Νοεμβρίου 2021.

Ο Ελληνικός Οργανισμός Ανακύκλωσης (ΕΟΑΝ) είναι ο εθνικός συντονιστής των δράσεων πρόληψης δημιουργίας αποβλήτων που υλοποιούνται μέσω της ευρωπαϊκής πλατφόρμας European Week for Waste Reduction (EWWR).

Η λέξη-κλειδί στην EWWR 2021 είναι η συνεργασία μεταξύ ατόμων ή ομάδων ανθρώπων για να σχεδιάσουμε και να οικοδομήσουμε μαζί κοινότητες βασισμένες στην προσέγγιση της κυκλικής οικονομίας σε όλη την Ευρώπη και πέρα από αυτή, με στόχο στη μετάβαση προς βιώσιμα πρότυπα κατανάλωσης και παραγωγής. Οι αβέβαιοι καιροί μας έδειξαν τη σημασία της ανθρώπινης επαφής αλλά, κυρίως, τη δύναμη που έχουν οι άνθρωποι στην αλλαγή των καθημερινών συνηθειών. Η προσέγγιση της κυκλικής οικονομίας πρέπει να εξαπλωθεί σε τοπικό επίπεδο, σε σπίτια, γραφεία, σχολεία, εργοστάσια, αγορές, δημαρχεία, τοπικούς οργανισμούς, αγροκτήματα κ.α.

Μείνετε συντονισμένοι για τις δράσεις που θα ανακοινωθούν σύντομα, αναμένουμε τη συμμετοχή σας!

https://www.facebook.com/europeanweekforwastereductionvolvi/

Κοινοποίηση:

Facebook
Twitter
Email
Εκτύπωση

Leave a Reply

Live Volvi

Σχετικά Αρθρα

Θεσσαλονίκη σύλληψη 40χρονου διακινητή

Αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, πρωινές ώρες χθες (25-05-2023), συνέλαβαν 40χρονο ημεδαπό, για παράνομη μεταφορά αλλοδαπών. Συγκεκριμένα, στην Παλαιά Εθνική Οδό

Προσλήψεις στην ΔΕΥΑ Βόλβης

Την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικάοκτώ (8) ατόμων για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών της ΔΕΥΑ ΒΟΛΒΗΣ που εδρεύει στην