Τετάρτη 20/09/2023

Ο Δήμος Βόλβης ΑΠΩΝ για ανταποδοτικά από το camp στο Βαγιοχώρι

Ο Δήμος Βόλβης για μια ακόμα φορά ΑΠΩΝ για την απόφαση του Υπουργείο Μετανάστευσης καθώς το Βαγιοχώρι του Δήμου Βόλβης εδρεύει ένα από τα μεγαλύτερα camp μετανάστευσης στην Βόρεια Ελλάδα .

Έφυγαν τώρα και οι κονδυλοφόροι της εποχής και ξέχασαν το Βαγιοχώρι στην μοίρα του, καθώς άρχοντες τους εξασφάλισαν πόρους να ζουν μια ποιο αξιοπρεπείς ζωή στην Θεσσαλονίκη .  

Εαν κάνουμε λάθος να μας διορθώσετε …..

ΔΕΙΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ 

Με απόφαση του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Νότη Μηταράκη, εγκρίθηκαν από το Ταμείο Αλληλεγγύης επιπλέον χρηματοδοτήσεις ύψους 3 εκατ. ευρώ σε 4 οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ) α` βαθμού, στο πλαίσιο της στήριξης των τοπικών κοινωνιών που συμβάλλουν στη διαχείριση του μεταναστευτικού.
Κατόπιν πρόσκλησης του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, οι Δήμοι Καβάλας, Λαγκαδά, Παιονίας και Χίου επιδοτούνται με 3 εκ. ευρώ συνολικά, για δημοτικά έργα, μετά από προτάσεις που κατέθεσαν κατά την κρίση τους και βάσει των τοπικών αναγκών.

Συνολικά έχουν εγκριθεί 108 έργα ύψους 46.978.474,43 € σε 36 οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ) α` και β’ βαθμού, νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου αυτών, καθώς και νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου του άρθρου 252 του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων (ν. 3463/2006, Α` 116) το μετοχικό κεφάλαιο των οποίων ανήκει κατά πλειοψηφία στους ΟΤΑ.

Συγκεκριμένα πρόκειται για τα ακόλουθα έργα:
Χρηματοδοτήσεις Ταμείου Αλληλεγγύης

Δήμος Καβάλας
“Προμήθεια εξοπλισμού για την αντιμετώπιση των αναγκών της Δομής Φιλοξενίας και της ευρύτερης περιοχής Περιγιαλίου του Δήμου Καβάλας” 405.000,00 €

Δήμος Λαγκαδά

“Προμήθεια ενός (1) καλαθοφόρου οχήματος και δύο (έξυπνων) στάσεων” 155.000,00 €

Δήμος Παιονίας
“Κατασκευή 4ου νηπιαγωγείου Πολυκάστρου” 1.350.000,00 €

Δήμος Χίου
“Βελτίωση προσβασιμότητας από το Κ.Υ.Τ. ΒΙΑΛ στην πόλη της Χίου 1.095.000,00 €

 

Σύνολο 3.005.000,00 €

Κοινοποίηση:

Facebook
Twitter
Email
Εκτύπωση
Live Volvi

Σχετικά Αρθρα

Δημήτρης Βαρτζόπουλος ψυχοκοινωνική υποστήριξη των πληγέντων στην Θεσσαλία

Το Υπουργείο Υγείας εκπόνησε και υλοποιεί ολοκληρωμένο πρόγραμμα παρεμβάσεων ψυχοκοινωνικής υποστήριξης των πληγέντων από τις καταστροφικές πλημμύρες της Θεσσαλίας. Ο αρμόδιος Υφυπουργός Δημήτρης Βαρτζόπουλος επισκέφθηκε