Κυριακή 19/05/2024

Μεγαλύτερη συμμετοχή της λαϊκής βάσης στην παραγωγή πολιτικής και πολιτικών

Την μεγαλύτερη συμμετοχή της λαϊκής βάσης στην παραγωγή πολιτικής και πολιτικού προσωπικού ζήτησε με την παρέμβαση του στο 14ο Συνέδριο της ΝΔ ο Δημ. Βαρτζόπουλος.

Είναι προφανές, ότι η εξαφάνιση της παραδοσιακής γαλλικής Κεντροδεξιάς οφείλεται στο 41% της Λεπέν και στην πρωτοφανή αποχή υποστήριξε ο Βουλευτής.

Εξ ίσου προφανώς η κατάρρευση της γερμανικής Χριστιανοδημοκρατίας οφείλεται πέραν της ατυχούς ηγεσίας και στην ύπαρξη της εθνικιστικής AfD του 10%. Το αυτό ακριβώς συμβαίνει με το εθνικιστικό Vox του 15% και τον υποδιπλασιασμό του Λαϊκού Κόμματος στην Ισπανία.

Η εθνικιστική αντισυστημική ψήφος και η αποχή αποτελούν τους βασικούς κινδύνους για τα Ευρωπαϊκά Λαϊκά Κόμματα, τόνισε ο κ. Βαρτζόπουλος. Ο ασφαλέστερος τρόπος αντιμετώπισης τους είναι η διατήρηση της λαϊκής πολυσυλλεκτικότητας μας.

Τούτο σημαίνει ότι και η αστική ιντελιγκέντσια και η λαϊκή Δεξιά θα πρέπει, να έχουν ισότιμα και αρμονικά συμμετοχή και στην παραγωγή πολιτικής αλλά και του πολιτικού προσωπικού. Η συμμετοχή αυτή υλοποιείται σε δύο επίπεδα.

Μέσω των εκλογών των αιρετών και μέσω των διαδικασιών επιλογής των πολιτευτών και διοικητικών στελεχών. Όσον αφορά τις εκλογές, δυστυχώς χάθηκε η ευκαιρία, να αντικατασταθεί το δυσλειτουργικό και άδικο σύστημα της πολυεδρικής εκλογικής περιφέρειας πχ με μια παραλλαγή του γερμανικού, κάτι βέβαια που δεν είναι ποτέ αργά, να διορθωθεί, υποστήριξε ο Βουλευτής.

Όσον αφορά τον τρόπο ορισμού πολιτευτών και διοικητικών στελεχών η συμμετοχή της λαϊκής βάσης σίγουρα θα μπορούσε και θα έπρεπε, να είναι μεγαλύτερη. Η δημόσια εικόνα των κομματικών οργανώσεων σίγουρα θα μπορούσε και θα έπρεπε, να είναι καλύτερη. Δυστυχώς ο συρμός πολλών ελληνικών Μέσων Ενημέρωσης είναι, να χλευάζονται οι κομματικές οργανώσεις ως «κομματικός σωλήνας», ως χωνευτήρια επιτηδείων, που σφετερίζονται τις δημόσιες θέσεις σε βάρος των τεχνοκρατών της αγοράς.

Ουδέν αναληθέστερον, υπογράμμισε ο κ Βαρτζόπουλος. Η νευροψυχολογία γνωρίζει, ότι η συμμετοχή στα κοινά προϋποθέτει ιδιαίτερα στοιχεία προσωπικότητος, όπως η ενσυναίσθηση, η ολιστική σκέψη και η συλλογικότητα.

Αυτοί που ενδιαφέρονται πραγματικά είναι οι ικανοί και κατάλληλοι. Για να ασχοληθούν λοιπόν με την πολιτική αυτοί, που θέλουν και να οργανωθούν στο Κόμμα όσον το δυνατόν περισσότεροι, σκόπιμο είναι:

1. Να συμμετέχουν καθοριστικά οι κομματικές οργανώσεις στην επιλογή των νέων υποψηφίων βουλευτών.

2.Να επανέλθει η δόμηση Δημοτικών και Περιφερειακών Οργανώσεων σε ειδικές θεματικές ενότητες και να εφαρμοσθεί αυτό και στην Πολιτική Επιτροπή. Έτσι θα εκπροσωπούνται σε ανώτατο επίπεδο οι στρατευμένοι ειδήμονες.

Που θα αποτελούν και την δεξαμενή στελεχών και τους συνομιλητές του Υπουργού προ κάθε νομοθετικής πρωτοβουλίας μεταφέροντας την κοινωνική πραγματικότητα στην Κυβέρνηση.

Μόνον η παραγωγή πολιτικής και πολιτικών μέσω των λαϊκών πολυσυλλεκτικών κομμάτων εξασφαλίζει την κοινωνική συνοχή και εν υστάτη αναλύσει τον ευρωπαϊκό τρόπο ζωής.

Κοινοποίηση:

Facebook
Twitter
Email
Εκτύπωση
Live Volvi

Σχετικά Αρθρα