Σάββατο 18/05/2024

Υποσχέσεις Λιάμα που έμειναν στα συρτάρια της Νέας Απολλωνίας

Ας κάνουμε μία αναδρομή, για να δούμε τι παρουσίασε ο Δ. Λιάμας, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην κεντρική πλατεία της Νέας Απολλωνίας, και τι έταξε μέσω του προγράμματος της παράταξης του για την πενταετία 2014-2019 και 2019 – 2023 , στην Δημοτική Ενότητα Ν. Απολλωνίας στους φίλτατους ψηφοφόρους.

Τα Λουτρά (πριν το κλείσιμο τους) δεν πρόκειται να πουληθούν σε ιδιώτες, αλλά θα αξιοποιηθούν πλήρως από τον δήμο Βόλβης, (βάσει μιας συγκεκριμένης στρατηγικής για να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας στην περιοχή).

Υποδοχή λουόμενων – συνταξιούχων από ξένα ασφαλιστικά ταμεία.

Προσέλκυση οργανωμένων γκρουπ ασθενών και αθλητικών ομάδων από το εξωτερικό για λουτροθεραπεία,

Εξέταση και δημιουργία οργανωμένων αθλητικών εγκαταστάσεων.

Όπως αναφέρει ο δήμαρχος της Βόλβης Διαμαντής Λιάμας στην Voria, «πρόκειται για μια οφειλή της τάξης των 130.000 ευρώ

Τα Λουτρά (μετά το κλείσιμο τους) θα πουληθούν σε ιδιώτη και μάλιστα υπάρχουν τρία επενδυτικά σχήματα.

Ένα εξ αυτών ήταν ο Ελληνοαμερικάνος «επενδυτής», όπως δήλωσε ο κύριος Λιάμας, ο οποίος θα έφτιαχνε και το πεντάστερο ξενοδοχείο στην Ασπροβάλτα.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΔΙΑΦΗΜΙΖΟΜΕΝΟ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΟ ΠΛΑΝΟ

Νέος κύκλος επαφών με την Τράπεζα Πειραιώς με στόχο την απεμπλοκή και τη λειτουργία της Νέας Λουτρόπολης, (με διαφάνεια με βάση αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου και «ανοιχτές όλες τις δικαστικές διενέξεις με τον πρώην δήμο Απολλωνίας)

Το περίεργο είναι, ότι ενώ τα Λουτρά Νέας Απολλωνίας αποτέλεσαν ένα από υπερ- επιχειρήματα της παράταξης του, στην συνέχεια η εξέλιξη του θέματος των λουτρών απέδειξε, ότι όχι μόνο δεν υπήρξε σχέδιο «διάσωσης – ανάπτυξης» αλλά δεν υπήρξε καν διάθεση και πολιτική βούληση για κάτι τέτοιο.

Αναφορικά με το θέμα διαχειριστικού ελέγχου που διεξαγόταν για τα Λουτρά, στο πλαίσιο και των ετήσιων ελέγχων που καθιέρωσε για όλα τα νομικά πρόσωπα ο δήμος Βόλβης, ο Διαμαντής Λιάμας είχε τονίσει ότι «αν εντοπιστούν επιλήψιμες πράξεις, τότε θα οδηγηθούν στη δικαιοσύνη όσοι ευθύνονται, προσθέτοντας: «Γνωρίζετε ότι σε θέματα ηθικής και εντιμότητας δε σηκώνω ούτε μύγα στο σπαθί μου».

Πάντως όποιο κι αν ήταν το αποτέλεσμα του πορίσματος, δεν δημοσιεύτηκε πουθενά, ώστε να μάθει και ο τελευταίος Δημότης, τι πραγματικά συνέβη στα λουτρά, και ποιος ήταν ο υπεύθυνος όπου σύμφωνα με πηγές εχει επανέλθει στις δικαστικές αρχές το θέμα .

Το σίγουρο είναι ότι με το κλείσιμο της Δημοτικής επιχείρησης, όλες οι υποχρεώσεις θα μεταφερθούν στο Δήμο Βόλβης συνεπώς την κακοδιαχείριση θα κληθεί να τα πληρώσει ο δημότης

Λύση για τα λουτρά υπήρχε, υπάρχει και θα υπάρχει, όμως αυτό είναι μία άλλη ιστορία!

Ένταξη χρηματοδότησης της κατασκευής αποχετευτικού δικτύου και του βιολογικού σταθμού των Λουτρών, ( προϋπολογισμού 2,4 εκατ. ευρώ, που υποβλήθηκε στα τέλη του 2013).

Ανάπτυξη οικο-τουριστικών δράσεων στις ακτές της λίμνης Βόλβης, ( έχουν ήδη προετοιμαστεί σε συνεργασία με τον Φορέα Διαχείρισης Λιμνών Κορώνειας-Βόλβης) (ναυταθλητικές δραστηριότητες, περιήγηση κλπ), ενισχύοντας την ίδρυση μικρών οικοτουριστικών μονάδων).

Κατασκευή ψηλών παρατηρητηρίων επισκεπτών (για ορνιθοπαρατήρηση, ξεναγήσεις κ.ά.) και δημιουργία οργανωμένης παραλίμνιας διαδρομής.

Οριστική επίλυση του προβλήματος της ύδρευσης στο Νικομηδινό (εξέταση λύσης με μηχανήματα φιλτραρίσματος) και Στίβο (ίσως με μεταφορά νερού από περιοχή Σπιτάκια).

Αντικατάσταση κεντρικού σωλήνα ύδρευσης Αμιάντου στη Νέα Απολλωνία και στην Πλατεία.

Ολοκλήρωση φακέλου έργου – έναρξη εκπόνηση μελέτης κατασκευής αποχετευτικού δικτύου και εγκατάστασης επεξεργασίας λυμάτων για την Νέα Απολλωνία και τον Μελισσουργό, που θα αποτελέσει πρώτη προτεραιότητα της νέας δημοτικής αρχής.

Σύνταξη φακέλων έργων για εγκαταστάσεις αποχετευτικών δικτύων μικρής κλίμακας σε Στίβο, Νικομηδινό και Περιστερώνα.

Κατάρτιση ολοκληρωμένης μελέτης άρδευσης στην ΔΕ Ν. Απολλωνίας.

Αποκατάσταση της επικοινωνίας Μελισσουργού με την Χαλκιδική.

Υλοποίηση του προγράμματος αντιπλημμυρικής θωράκισης των οικισμών.

Έναρξη διαδικασίας ένταξης σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα, κατασκευής ασφαλτοστρωμένων οδικών συνδέσεων Περιστερώνα – Νυμφόπτερας και Στίβου- Προφήτη.

Ένταξη της περιοχής στο δίκτυο εξυπηρέτησης του

Κατασκευή γηπέδου μπάσκετ στον Στίβο.

Αντικατάσταση των κάδων καθαριότητας

Προγραμματισμός εκτεταμένων παρεμβάσεων στους αγροτικούς δρόμους σε όλη τη δημοτική ενότητα Απολλωνίας.

Ενίσχυση του κλιμακίου της «Βοήθειας στο Σπίτι» που εδρεύει στη Νέα Απολλωνία, για νέες υπηρεσίες και μεγαλύτερο αριθμό εξυπηρετούντων δημοτών.

Αυτό που απομένει πραγματικά στον ψηφοφόρο, είναι να απαντήσει αν τον ταΐζουν κουτόχορτο, ή αν τελικά θέλει και τρώει κουτόχορτο γιατι το 2023 μπορεί να τάξουν και κανενα φρέντοαγωγό απο Ιταλία …..

Την απάντηση πρέπει να την δώσει ο καθένας μόνος του.

Kαι οσο για τους ψηφοφόρους του άσχετα εαν εχει εκλεγεί πάμπολες φορές ,η πολιτική είναι η τέχνη να σε υπηρετούν οι άνθρωποι ενώ τους κάνεις να πιστεύουν ότι τους υπηρετείς εσύ.
Εξισου και η πολιτική είναι μεγάλη τέχνη.
Πείθει τους ανθρώπους να πληρώσουν γι’ αυτά που πληρώνουν.

Τα παραπάνω δεν αποτελούν αποκυήματα κάποιας νοσηρής φανταστικής ιστορίας, είναι οι δεσμεύσεις που θα λάμβαναν σάρκα και οστά στην πενταετία 2014 – 2019 και τα ίδια απο 2019 – 2023 το μονο που βελτιώνεται ΕΙΝΑΙ η απαξίωση …

Δεν πρέπει να είμαστε άδικοι, πρέπει να είμαστε αντικειμενικοί, γι αυτό λοιπόν αν κάποια από τα παραπάνω υλοποιηθήκαν, θα θέλαμε , έστω με μήνυμα, να υποδείξετε ποιό ΕΙΝΑΙ αυτό, για να σβηστεί από την λίστα γιατι θέλουμε να ειμαστε έγκυροι,  αληθινοί και δίκαιοι σε αυτα που γράφουμε χωρίς φανφάρες προηγουμένων ηθικών ιστοσελίδων  ….

Κοινοποίηση:

Facebook
Twitter
Email
Εκτύπωση
Live Volvi

Σχετικά Αρθρα