Σάββατο 13/04/2024

ERASMUS+ του Ε.Κ. Λαγκαδά στην Λισαβόνα της Πορτογαλίας

Το Ε.Κ. Λαγκαδά υλοποίησε το 3ο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα ERASMUS+ εντός του σχολικού έτους 2022-2023 μέσω του οποίου συνολικά περισσότεροι από 35 μαθητές και 10 εκπαιδευτικοί έχουν ωφεληθεί και ταξίδεψαν σε διάφορα μέρη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το Erasmus+ είναι από τα πιο δημοφιλή και από τα πιο χρήσιμα προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στην Ελλάδα φορέας υλοποίησης είναι το ΙΔΡΥΜΑ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ (Ι.Κ.Υ.). Καλύπτει όλα τα έξοδα της μετακίνησης, διαμονής, διατροφής και κατάρτισης των μαθητών.

Υπεύθυνος του προγράμματος είναι ο εκπαιδευτικός: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΕΩΡΓΕΛΛΗΣ Διπλ. Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και Μηχανικός Υπολογιστών.

Στο συγκεκριμένο πρόγραμμα συμμετείχαν 12 μαθητές και 3 καθηγητές του 1ου Ε.Κ. Λαγκαδά οι οποίοι προέρχονται από τον Τομέα Ηλεκτρολογίας Ηλεκτρονικής και Αυτοματισμού.

Οι μαθητές πραγματοποίησαν επίσκεψη 16 ημερών στη Λισαβόνα της Πορτογαλίας, από 20 Μαρτίου έως 4 Απριλίου 2023 και συμμετείχαν στο πρόγραμμα με τίτλο:

«Responding to a climate change: Medical Devices and e-Health Solutions »

Υλοποιήθηκαν ημερήσιες πολιτιστικές εκδρομές σε πολλές πόλεις στην ευρύτερη περιοχή της Λισαβόνας όπως τη Σίντρα, τη Φατιμά, τη Ναζαρέ το Cascais δίνοντας τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες να γνωρίσουν τον πολιτισμό της Πορτογαλίας.

Κοινοποίηση:

Facebook
Twitter
Email
Εκτύπωση
Live Volvi

Σχετικά Αρθρα