Κυριακή 03/03/2024

Έλαμψε η λίμνη Βόλβη και η παλιά ιχθυόσκαλα της Μικρής Βόλβης

Έλαμψε και ξεχείλισε σήμερα Κυριακή 13 Μαρτίου 2022, η λίμνη Βόλβη και η παλιά ιχθυόσκαλα της Μικρής Βόλβης η οποία έχει μεταμορφωθεί πλέον σε ένα σύγχρονο προπονητήριο αγωνιστικής κωπηλασίας.

Συγκεκριμένα, σήμερα Κυριακή 13/3 πραγματοποιήθηκε η πρώτη προγραμματισμένη επίσημη συγκέντρωση του νεοσύστατου Τμήματος Κωπηλασίας του Δήμου Βόλβης σε συνεργασία με τον Ιστιοπλοικό Όμιλο Θεσ/νίκης.

Οι συμμετοχές των μικρών αθλητών και η προσέλευση του κόσμου σχεδόν από όλους τους οικισμούς του Δήμου μας, ξεπέρασαν κάθε προσδοκία και έθεσαν τις βάσεις δίνοντας τις καλύτερες εγγυήσεις για ένα λαμπρό μέλλον στο νεοσύστατο τμήμα που μόλις σήμερα ελαβε το ”αγωνιστικό βάπτισμα του πυρός”.

Το ενδιαφέρον του κοινού για το άθλημα της κωπηλασίας και η δίψα των μικρών παιδιών για άθληση και συμμετοχή σε δράσεις αποδείχθηκαν τεράστια σε μέγεθος και σίγουρα όσο περνά ο καιρός όλα αυτά θα πολλαπλασιάζονται καθώς αναμένεται να ακολουθήσουν στις εγγραφές του τμήματος και πολλά ακόμα παιδιά που δεν μπόρεσαν (κυρίως λόγω καιρικών συνθηκών, κτλ) να βρεθούν στην πρώτη αυτή συγκέντρωση.

Τους γονείς και τους μικρούς αθλητές – αθλήτριες υποδέχτηκαν στον χώρο του προπονητηρίου εκ μέρους του Δήμου Βόλβης η Αντιδήμαρχος Παιδείας κα Μαρία Δαγκλή, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Χρήστος Σαββόπουλος, ο Πρόεδρος του ΟΠΑΠ Βόλβης κ. Επιτρόπου Παναγιώτης οι οποίοι αφού απεύθυναν χαιρετισιμό στους παρευρισκομένους και ευχαριστίες στον Ι.Ο.Θ. εξήγησαν στο κοινό διάφορες απαραίτητες και χρήσιμες οργανωτικές – αθλητικές πληροφορίες και τους στόχους του νέου αυτού τμήματος μέσα από μήνυμα αμέριστης στήριξης του Δημάρχου Βόλβης κ. ΔΙΑΜΑΝΤΗ ΛΙΑΜΑ, ο οποίος λόγω άλλων υποχρεώσεων δεν μπόρεσε να βρίσκεται εκεί.

Στην συγκέντρωση παρευρέθηκε επίσης και η Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος κα Στέλλα Σαλέπη.

Στη συνέχεια ο προπονητής του Ι.Ο.Θ. κ. Δανιήλ Φίτσιος εξήγησε λεπτομερώς την προπονητική – αγωνιστική φιλοσοφία του αθλήματος και των προπονήσεων καθώς και την διαδρομή που σταδιακά θα ακολουθήσουν με κάθε προστασία – προφύλαξη και υπευθυνότητα οι μικροί αθλητές από την στιγμή που θα πιάσουν πρώτη φορά κουπί στα χέρια τους μέχρι (με σκληρή δουλειά) να πατήσουν το βάθρο των μεταλλιών και των διακρίσεων.

Το ξεκίνημα του νέου τμήματος κωπηλασίας έγινε και ήταν λαμπρό!

Από εδώ και πέρα οι ευχές όλων μας θα συντροφεύουν τους μικρούς κωπηλάτες μας και τις προσπάθειες τους όπως και τις προσπάθειες των γονέων τους.

Ο δρόμος του αθλητισμού είναι ένα δύσκολος επίπονος δρόμος. Είναι ένας δρόμος όμως που οδηγεί με ασφάλεια και σιγουριά τα νέα παιδιά στις αξίες και τις αρχές του ΕΥ ΑΓΩΝΙΖΕΣΘΑΙ, του ήθους, στην κοινωνική συμμετοχή και στην καλλιέργεια του ΝΟΥΣ ΥΓΙΕΙΣ ΕΝ ΣΩΜΑΤΙ ΥΓΙΕΙ.

Ο Δήμος Βόλβης με υπευθυνότητα και οργάνωση μπορεί και προσφέρει διεξόδους και επιλογές στους νέους και νέες του.
Ταυτόχρονα μπορεί και αναδυκνείει όλα τα φυσικά χαρίσματα και πλεονεκτήματα του μοναδικού πλούτου της λίμνης Βόλβης αξιοποιώντας όλες τις δυνατότητες που υπάρχουν προβάλλοντας ευρύτερα τον δήμο μας και τους οικισμούς μας.

Καλούμε όλους τους συνδημότες μας μικρούς και μεγάλους, να αγκαλιάσουν και να στηρίξουν αυτή την προσπάθεια και το νέο τμήμα κωπηλασίας μας.

Να αγκαλιάσουμε τους μικρούς αθλητές και αθλήτριες μας και να μπορέσουμε σε λίγο καιρό να τους χειροκροτήσουμε όλοι μαζί στις μελλοντικές μεγάλες διακρίσεις τους.

ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΒΗΣ

Κοινοποίηση:

Facebook
Twitter
Email
Εκτύπωση
Live Volvi

Σχετικά Αρθρα

lightning-and-thunder-weathers-ektakto-vroxes-kairos

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού της Πολιτικής Προστασίας

Ανακοίνωση από την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού. Από την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής