Πέμπτη 08/06/2023

Δράσεις ευαισθητοποίησης της νέας γενιάς στο δυτικό παράκτιο μέτωπο

Δράσεις ευαισθητοποίησης της νέας γενιάς στο δυτικό παράκτιο μέτωπο από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

 

          Δράσεις  ευαισθητοποίησης της νέας γενιάς για την προστασία, τη φροντίδα και τη διαφύλαξη του περιβάλλοντος διοργανώνει  αύριο,  Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2022 η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και η Αντιπεριφέρεια Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος.

          Οι δράσεις, οι οποίες γίνονται σε συνεργασία με το Κολλέγιο «Ανατόλια»,  θα εξελιχθούν στο δυτικό παράκτιο μέτωπο, όπου η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας υλοποιεί με ταχύτητα, τη μεγαλύτερη παρέμβαση που έγινε ποτέ  για  τον καθαρισμό, την εξυγίανση, την αποκατάσταση και την ανάδειξη της ευρύτερης  περιοχής.

          Οι μαθητές  της Β΄ τάξης Γυμνασίου του  Κολλεγίου «Ανατόλια» θα επισκεφθούν  τη λιμνοθάλασσα του Καλοχωρίου και θα ενημερωθούν για το μοναδικό αυτό  υγροβιότοπο από  μέλη  της Μονάδας Διαχείρισης  Προστατευόμενων Περιοχών Περιφέρειας  Κεντρικής Μακεδονίας του Οργανισμού Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (ΟΦΥΠΕΚΑ).

          Στη συνέχεια, συνοδεία του Αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Κωνσταντίνου Γιουτίκα, θα περιηγηθούν σε σημεία  του δυτικού παράκτιου μετώπου, όπου συνεχίζονται οι εργασίες  καθαρισμού, αλλά και σε  σημεία όπου έχουν προχωρήσει εκτεταμένες  δενδροφυτεύσεις. Κατόπιν θα επισκεφθούν το  Εργαστήριο Περιβαλλοντικών Ελέγχων και Έρευνας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (εντός  του ΟΛΘ), όπου ο υπεύθυνος, αναπληρωτής καθηγητής Χημείας  του ΑΠΘ Ιωάννης Κατσογιάννης θα τους ενημερώσει για  τη λειτουργία του και τις ευρείες  δυνατότητες του στους τομείς του ελέγχου και  της  επιστημονικής έρευνας.

          Επίσης οι μαθητές θα έχουν τη δυνατότητα με τη βοήθεια του επιστημονικού προσωπικού του Εργαστηρίου να πραγματοποιήσουν χημικές  αναλύσεις  σε δείγματα  νερού που θα έχουν συλλέξει  νωρίτερα  από τη λιμνοθάλασσα  του Καλοχωρίου.

 

-Info: Σημείο συνάντησης θα είναι ο Κόκκινος Δρόμος στη Λιμνοθάλασσα του Καλοχωρίου, στις 9.30 -9.45 το πρωί.

Κοινοποίηση:

Facebook
Twitter
Email
Εκτύπωση
Live Volvi

Σχετικά Αρθρα

Συνελήφθη 29χρονος άντρας ύψος κόμβου Κερδυλλίων

Οι συντονισμένες ενέργειες αστυνομικών του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης οδήγησαν στη σύλληψη 29χρονου άντρα, που ενέχεται σε παράνομη μεταφορά αλλοδαπών. Συγκεκριμένα, ξημερώματα

Θεσσαλονίκη σύλληψη 40χρονου διακινητή

Αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, πρωινές ώρες χθες (25-05-2023), συνέλαβαν 40χρονο ημεδαπό, για παράνομη μεταφορά αλλοδαπών. Συγκεκριμένα, στην Παλαιά Εθνική Οδό