Σάββατο 13/04/2024

Δήμος Βόλβης γνωρίστε τον πατέρα Ελευθέριο

Την ώρα που πολλοί άνθρωποι της εκκλησίας δείχνουν την αντιπάθειά τους στα ζώα και διώχνουν τα αδέσποτα από το χώρο τους, κάποιοι άλλοι δίνουν αγώνα να περιθάλψουν και να σώσουν όσο περισσότερα γίνεται.

Χωρίς φυσικά καμία βοήθεια από το κράτος.

Σαν απλοί εθελοντές.

Ο λόγος για έναν υπέροχο άνθρωπο, τον πατήρ Ελευθέριο, από το χωριό Μελισσουργός του Δήμου Βόλβης, που, όπως αναφέρει ο Φιλοζωικός Όμιλος Σερρών ΦΟΣ, κάνει εδώ και χρόνια τεράστιο φιλοζωικό έργο.

Ο πατήρ Ελευθέριος, εκτός από το να σιτίζει αδεσποτάκια, κάνει και άλλα, όπως το να πιάνει και να τα πηγαίνει για στείρωση, να τα πηγαίνει για περίθαλψη και θεραπεία συνεργαζόμενος με τους εθελοντές τους ΦΟΣ.

Κάθε λοιπόν εβδομάδα, όπως μαθαίνουμε, γεμίζει το μικρό του αυτοκίνητο αδέσποτα ζωάκια, αστείρωτα, πληγωμένα, άρρωστα, κακοποιημένα και τα μεταφέρει στο κτηνιατρείο. Χρόνια τώρα είναι από τους πιο άξιους και σημαντικούς εθελοντές της περιοχής του. Γιατί δεν έχει μόνο τα ζώα που βοηθάει αλλά έχει και τους ανθρώπους που δεν καλοβλέπουν το έργο του. Τους ανθρώπους δηλαδή που δημιούργησαν αυτά τα αδέσποτα και συχνά τα κακοποιούν.

Έτσι θα έπρεπε να είναι οι άνθρωποι της εκκλησίας. Να βοηθούν όποιον έχει ανάγκη είτε πρόκειται για άνθρωπο είτε για ζώο κάνοντας αυτό που λέει η ψυχή τους παρά τις δυσκολίες που μπορεί να συναντήσουν στο δρόμο τους. Ο πατήρ Ελευθέριος είναι πραγματικά ένας άγιος άνθρωπος.

Δείτε την ανάρτηση του ΦΟΣ:

«Υπάρχουν και αυτοί οι άνθρωποι … Άνθρωποι όπως ο πατήρ Ελευθέριος από το χωριό Μελισσουργός του Δήμου Βόλβης…χρόνια τώρα όχι μόνο ταίζει αλλά πιάνει ό,τι κινείται σε αδέσποτο ζωάκι στην περιοχή του και μας το φέρνει για στείρωση και θεραπεία όταν δεν μπορεί να βγάλει άκρη ο άνθρωπος με τους αρμόδιους του δήμου εκεί …χρόνια ολόκληρα προσπαθεί μόνος του και χρεώνεται τα βάρη και τις ανομίες των υπολοίπων…. ναι, όλων εκείνων που ΔΕΝ κάνουν αυτό που θα έπρεπε για να μην υπάρχουν όλα αυτά τα αδέσποτα ζώα στο δήμο εκεί.
Εκείνων που δε στειρώνουν τα δικά τους κατοικίδια και δημιουργούν ξανά και ξανά καινούργια αδέσποτα στο χωριό και τη γύρω περιοχή….και μετά τους φταίει ο πατήρ που τα ταΐζει!
Εκείνων που πρέπει να επιληφθούν αυτής της έκνομης κατάστασης που επικρατεί χρόνια τώρα εκεί αλλά για τους δικούς τους λόγους δεν το κάνουν…
Και έτσι, κάθε βδομάδα σχεδόν, έρχεται με το μικρό αυτοκίνητο του κουβαλώντας κάτι τεράστια, τις περισσότερες φορές, άρρωστα, πληγωμένα ή απλά αστείρωτα ζώα τα οποία χρήζουν βοήθειας….
Συνεπής λοιπόν στο άτυπο ραντεβού μας και αυτή την εβδομάδα που μας πέρασε, αφού προηγήθηκε το απαραίτητο τηλεφώνημα για το κλείσιμο της ώρας του χειρουργείου ο πατήρ Δημήτριος Ελευθέριος μας έφερε άλλο ένα αδέσποτο ζώο του δήμου Βόλβης το οποίο στειρώθηκε εξετάστηκε και επέστρεψε πίσω στην περιοχή του!
Τι να πει κανείς;;
Εμείς το μόνο που έχουμε να πούμε είναι πόσο πιο όμορφος θα ήταν ο κόσμος μας αν υπήρχαν και άλλοι άνθρωποι να σκέφτονται και να λειτουργούν έτσι!!
Πατέρα Ελευθέριε, καλή δύναμη να έχετε και εμείς όσο μπορούμε θα βοηθούμε πάντα!!»

ΠΗΓΗ PET.NEWS

Κοινοποίηση:

Facebook
Twitter
Email
Εκτύπωση
Live Volvi

Σχετικά Αρθρα