Κυριακή 26/03/2023

Δήμαρχος Βόλβης Παιδικές χαρές όσες δεν ξηλώθηκαν θα ξηλωθούν

Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει στη «ΜτΚ» ο δήμαρχος Βόλβης, Διαμαντής Λιάμας στους 40 οικισμούς του δήμου υπάρχουν περίπου 180 παιδικές χαρές.

«Τις έχουμε ξηλώσει όλες και όσες δεν ξηλώθηκαν θα ξηλωθούν. Θα λειτουργούν μόνο πιστοποιημένες και αδειοδοτημένες παιδικές χαρές» τονίζει.

Ο δήμαρχος Βόλβης συμπληρώνει πως 41 παιδικές χαρές εντός των διοικητικών ορίων του δήμου του διαθέτουν πιστοποιημένα παιχνίδια, ενώ η αρμόδια επιτροπή ήδη προχωρά σε επαναπιστοποίηση σε όσα χρειάζονται.

Κατά τον κ. Λιάμα το πρόσφατο περιστατικό με τον τραυματισμό του οκτάχρονου κοριτσιού στην παραλία της Θεσσαλονίκης ενεργοποίησε τα αντανακλαστικά πολιτικών προϊσταμένων και αρμόδιων υπηρεσιακών παραγόντων αλλά και υπαλλήλων προκειμένου να «τρέξουν» γρηγορότερα οι σχετικές διαδικασίες πιστοποιήσεων.

«Οι παιδικές χαρές είναι ο βραχνάς των δημάρχων. Πολλοί παλαιότερα δημιουργούσαν παιδικές χαρές οπουδήποτε μπορεί να φανταστεί κανείς επειδή το ζητούσαν οι ψηφοφόροι τους.

Μετά από ένα περιστατικό στην Αθήνα που οδήγησε στον θάνατο ένα παιδάκι ο νόμος έγινε πιο αυστηρός.

Γι’ αυτό και πολλοί δήμαρχοι έβαλαν λουκέτο στις παιδικές χαρές και τις άνοιξαν ξανά με πιστοποιημένα παιχνίδια που τηρούν όλες τις προδιαγραφές ασφαλείας» αναφέρει ο κ. Λιάμας.

Κοινοποίηση:

Facebook
Twitter
Email
Εκτύπωση
Live Volvi

Σχετικά Αρθρα

Σύλληψη ατόμου στην Ασπροβάλτα

Αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης συνέλαβαν σήμερα (11-03-2023) τα ξημερώματα, 18χρονο αλλοδαπό, ο οποίος ενέχεται σε περίπτωση παράνομης μεταφοράς αλλοδαπών. Συγκεκριμένα,