Πέμπτη 08/06/2023

Δ. Βαρτζόπουλος να αυξηθούν οι μεταγραφές των φοιτητών

Την αύξηση των μεταγραφών των φοιτητών για την φετινή χρονιά εξαιτίας της δυσμενούς συγκυρίας ζήτησε με ερώτησή του προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, ο βουλευτής ΝΔ Β’ Θεσσαλονίκης Δημήτρης Βαρτζόπουλος.

Όπως σημειώνει ο κ. Βαρτζόπουλος, η ελληνική Πολιτεία έχοντας αναγνωρίσει την διαχρονική της αδυναμία, να παρέχει στους φοιτητές, προερχόμενους από ευάλωτο οικονομικό και κοινωνικό υπόβαθρο, προσιτή στέγη σε ειδικές φοιτητικές εστίες, φοιτητικά δάνεια, ως και επαρκείς υποτροφίες, έχει θεσπίσει την δυνατότητα μεταγραφών στον τόπο κατοικίας τους βάσει οικονομικών και κοινωνικών κριτηρίων.

Η σημερινή όμως εξαιρετική συγκυρία, όπως διαμορφώνεται εν μέσω ενεργειακής ακρίβειας και αυξημένου κόστους ζωής, δοκιμάζει την δυνατότητα υποστηρίξεως σπουδών εκτός οικιακής εστίας για τους εν λόγω φοιτητές, αναφέρει χαρακτηριστικά ο βουλευτής, σημειώνοντας μάλιστα, ότι στις αρμοδιότητες της υπουργού υπάρχει δυνατότητα για σχετική παρέμβαση.

Σε αυτό το πλαίσιο προτείνει την «κατ´ εξαίρεση και μόνον για το τρέχον ακαδημαϊκό έτος αύξηση του αριθμού των μεταγραφομένων βάσει οικονομικών και κοινωνικών κριτηρίων στον μέγιστο δυνατό βαθμό κατόπιν εισηγήσεως των τμημάτων ΑΕΙ/ΑΕΑ».

Κοινοποίηση:

Facebook
Twitter
Email
Εκτύπωση
Live Volvi

Σχετικά Αρθρα

Συνελήφθη 29χρονος άντρας ύψος κόμβου Κερδυλλίων

Οι συντονισμένες ενέργειες αστυνομικών του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης οδήγησαν στη σύλληψη 29χρονου άντρα, που ενέχεται σε παράνομη μεταφορά αλλοδαπών. Συγκεκριμένα, ξημερώματα

Θεσσαλονίκη σύλληψη 40χρονου διακινητή

Αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, πρωινές ώρες χθες (25-05-2023), συνέλαβαν 40χρονο ημεδαπό, για παράνομη μεταφορά αλλοδαπών. Συγκεκριμένα, στην Παλαιά Εθνική Οδό