Edit Content

Η καθημερνή σας ενημέρωση για τον Δήμο Βόλβης, την Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο δωρεάν στο διαδίκτυο

Χρυσοστόμου Σμύρνης 25

+30 6907651080

info@live-volvi.gr

Τετάρτη 30/11/2022

Χωρίς πρόγραμμα ο Δήμος Βόλβης για την Ασπροβάλτα

Χωρίς πρόγραμμα ο Δήμος Βόλβης για την Ασπροβάλτα οπως αναφέρει ο Θεοδωρίδης Τάσος Πρόεδρος Κοινοτικού Συμβουλίου Ασπροβάλτας .

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ

Αγαπητές φίλες και φίλοι,

Έχουν περάσει περίπου δύο χρόνια από τις δημοτικές εκλογές του 2019 μέχρι σήμερα.
Αυτό σημαίνει ότι η δημοτική αρχή είχε την ανοχή όλων των κατοίκων αλλά και του Συνδυασμού μας για το χρονικό διάστημα που χρειάζεται κάθε νέα δημοτική αρχή για να εφαρμόσει το πρόγραμμά της.

Επιπλέον, ο Συνδυασμός μας, αμέσως μετά τις εκλογές και σε όλες τις συναντήσεις που είχε με τη δημοτική αρχή, δήλωσε με έμφαση ότι θέλει να έχει μια ειλικρινή και ουσιαστική συνεργασία μαζί της για το καλό της Ασπροβάλτας.

Δυστυχώς, οι αρμόδιοι αποδεικνύονται κατώτεροι των προσδοκιών που είχαμε για παρεμβάσεις απολύτως αναγκαίες για την Ασπροβάλτα, ώστε να αντιμετωπιστούν προβλήματα εξαιρετικά σοβαρά και γνωστά από την πρώτη ημέρα εκλογής τους το 2019, όπως προβλήματα καθαριότητας, αποκατάστασης οδικού δικτύου ηλεκτροφωτισμού ύδρευσης και ομβρίων υδάτων.

Είναι πραγματικά θλιβερό το γεγονός ότι ακόμη κι όταν κινητοποιήθηκαν για ορισμένα ζητήματα καθαρά δικής τους ευθύνης, αυτό συνέβη μετά την παρέμβαση του Δημάρχου από τον Συνδυασμό μας.

Μια διαδικασία που θα ήταν περιττή, εάν οι αρμόδιοι έπρατταν τα αυτονόητα.
Σε όλο αυτό το διάστημα, ο Συνδυασμός μας δεν παρέμεινε ανενεργός και θεατής των εξελίξεων. Αντιθέτως χωρίς τυμπανοκρουσίες αλλά με ουσιαστική παρουσία και δράση, είμασταν και είμαστε εδώ.

Σε σταθερή επικοινωνία με όλους τους κατοίκους και τους Συλλόγους της περιοχής, ενημερωνόμαστε για τα προβλήματα και τις δυσλειτουργίες, δεχόμαστε και καταγράφουμε τις καταγγελίες και τα παράπονα των συμπολιτών μας αλλά και των εκατοντάδων επισκεπτών της Ασπροβάλτας, ιδιαίτερα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Εδώ πρέπει να γίνει σαφές σε όσους δεν γνωρίζουν ότι ο συνδυασμός μας εκλέχθηκε με συγκεκριμένο πλαίσιο αρμοδιοτήτων. Όμως ο πρώτος νόμος που άλλαξε από την παρούσα κυβέρνηση ήταν η αλλαγή του εκλογικού νόμου στους ΟΤΑ και η εξολοκλήρου αφαίρεση των αρμοδιοτήτων των κοινοτικών συμβουλίων.

Αυτό σημαίνει ότι ο ρόλος μας έγινε καθαρά διεκδικητικός και οι εισηγήσεις μας απλά γνωμοδοτικές.

Με αυτά τα δεδομένα ο εκλεγμένη ομάδα του SOS διαμόρφωσε δύο απόψεις για την αντιμετώπιση των προβλημάτων. Αφενός αυτοί που επιθυμούν την επίλυση παρακαλώντας, και αφετέρου αυτός που επιθυμεί την επίλυση με δυναμικό τρόπο όπως υποσχεθήκαμε πριν εκλεγούμε.

H άποψη του προέδρου είναι οτι η περίοδος χάριτος έληξε!

Δώσαμε πολύ μεγάλη πίστωση χρόνου. Ίσως και μεγαλύτερη απ’ όση θα έπρεπε.

Για την περιοχή της Ασπροβάλτας, ελάχιστα πράγματα άλλαξαν αυτά τα δύο χρόνια. Εξακολουθούμε να εκπέμπουμε SOS!
Δεν είμαστε διατεθειμένοι να υπομείνουμε περισσότερο την αδιαφορία των υπευθύνων που είναι αρμόδιοι για μείζονα θέματα, τα οποία βαλτώνουν και μετατρέπονται σε Γολγοθά για την καθημερινότητα των κατοίκων της Ασπροβάλτας.
Η αναγκαία ανοχή που δείξαμε τόσο εμείς όσο και οι κάτοικοι της Ασπροβάλτας δεν πρέπει να μεταφραστεί σε καμία περίπτωση και από κανένα ως αποδοχή της αδρανούς ή και αδιάφορης στάσης τους.

Η άποψη του προέδρου είναι ότι πρέπει αυξήσουμε την πίεση διεκδικώντας με όποιο τρόπο την επίλυση των προβλημάτων. Με αυτή την άποψη συμφωνούν τα περισσότερα μέλη του SOS.

Στο επόμενο διάστημα, προγραμματίζουμε να κάνουμε από κοινού μια ανασκόπηση της κατάστασης από τις εκλογές του 2019 μέχρι σήμερα. Θα έχουμε τη δυνατότητα να αλληλοενημερωθούμε και κυρίως εσείς να καταθέσετε τις απόψεις σας και να αναδείξετε τα προβλήματα που αντιμετωπίζετε στους σημαντικότερους τομείς της καθημερινότητας.

Καθαριότητα, ηλεκτροφωτισμός, ύδρευση, ασφάλεια, ποιότητα ζωής, είναι οι ενότητες που θέλουμε τη γνώμη σας.

Θεοδωρίδης Τάσος
Πρόεδρος Κοινοτικού Συμβουλίου Ασπροβάλτας

Κοινοποίηση:

Facebook
Twitter
Email
Εκτύπωση
Live Volvi

Σχετικά Αρθρα

Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων

Ανακοίνωση της Αυτοτελούς Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων Από την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής