Κυριακή 23/06/2024

Αντιμετώπιση αιτήματος του Εργατοϋπαλληλικού του αεροδρομίου Μακεδονία

Προς τους Υπουργούς: Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κ. Κ. Χατζηδάκη
Υποδομών και Μεταφορών, κ. Κ. Καραμανλή
Θέμα: Αντιμετώπιση αιτήματος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης
σχετικά με την διεξαγωγή των εκλογών του Σωματείου Εργαζομένων του
αεροδρομίου «Μακεδονία»

Κύριοι Υπουργοί,
Σας καταθέτουμε ως αναφορά το υπ΄αριθμ. 45/23-2-2023 έγγραφο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης σχετικά με την διεξαγωγή των εκλογών του Σωματείου Εργαζομένων του αεροδρομίου «Μακεδονία».

Με το έγγραφό αυτό, η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης καταγγέλλει τη Fraport Greece για την άρνηση της εταιρίας να παραχωρήσει αίθουσα εντός του αεροδρομίου «Μακεδονία» στο Σωματείο Εργαζομένων για την διεξαγωγή των εκλογών του Σωματείου για την ανάδειξη των νέων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, της τριμελούς Εξελεγκτικής Επιτροπής και των αντιπροσώπων του Σωματείου για δευτεροβάθμια- τριτοβάθμια συνδικαλιστική οργάνωση και για την Επιτροπή Ασφάλειας και Υγιεινής.

Επιπλέον, σημειώνεται ότι οι εκλογές του Σωματείου θα πραγματοποιηθούν στις 6,7 και 8 Μαρτίου 2023 από τις 8:00 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα. Προκειμένου να διεξαχθεί η προβλεπόμενη εκλογική διαδικασία ζητήθηκε με επίσημο τρόπο από την διαχειρίστρια εταιρία η παραχώρηση χώρου, καθώς εκατοντάδες μέλη του εργάζονται στο Αεροδρόμιο Μακεδονία σε διαφορετικά ωράρια και επομένως η παραχώρηση αίθουσας διευκολύνει την εκλογική διαδικασία και εξασφαλίζει την μεγαλύτερη συμμετοχή σε αυτή.

Τέλος, τονίζεται ότι, παρά την καλή πρόθεση του Σωματείου που εγκαίρως αιτήθηκε από την διαχειρίστρια εταιρία την παραχώρηση αίθουσας η Fraport Greece δεν έκανε δεκτό το αίτημα.

Κατόπιν αυτών ζητείται η παραχώρηση χώρου στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» προκειμένου να διεξαχθούν οι εκλογές του Σωματείου Εργαζομένων. Παρακαλείσθε όπως αντιμετωπίσετε άμεσα το αίτημα του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης και να μας ενημερώσετε για τις αποφάσεις και τις ενέργειές σας.

Επισυνάπτεται το σχετικό έγγραφο.

 

Οι Αναφέροντες Βουλευτές

Γιώργος Μουλκιώτης

Χρήστος Γκόκας

Γιώργος Αρβανιτίδης

Χάρης Καστανίδης

Κοινοποίηση:

Facebook
Twitter
Email
Εκτύπωση
Live Volvi

Σχετικά Αρθρα