Πέμπτη 08/06/2023

Αναβιώνει η νέα σιδηροδρομική Γραμμή του Δήμου Βόλβης

Αναβιώνει η σιδηροδρομική σύνδεση του Δήμου Βόλβης με τη Θεσσαλονίκη.

Συμμετείχε ο Δήμαρχος Διαμαντής Λιάμας σε σύσκεψη στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για την κατασκευή του μεγάλου αναπτυξιακού έργου, της νέας σιδηροδρομικής γραμμής Θεσσαλονίκης – Τοξότες Ξάνθης, η οποία θα διέρχεται και από τον Δήμο Βόλβης .

Στη σύσκεψη ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Δικτύων Πάρις Μπίλλιας με τον Πρόεδρο και Διευθύνων Σύμβουλο της ΕΡΓΟΣΕ Χρήστο Βίνη  ενημέρωσαν τους Δημάρχους για την πορεία του έργου (ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη η διαγωνιστική διαδικασία).

Η νέα σιδηροδρομική γραμμή, θα έχει μήκος 206 χιλιόμετρα και προϋπολογισμό 2,09 δις.

Από τον Δήμο Βόλβης θα διέρχεται νότια της Λίμνης Βόλβης και σε μήκος περί τα 50 χιλιόμετρα, από το Νικομηδινό έως την Ασπροβάλτα.

Υπενθυμίζω ότι από το 1917 έως το 1947 λειτουργούσε νότια της λίμνης Βόλβης, σιδηροδρομική γραμμή που περνούσε από το λιμάνι του Σταυρού και έφτανε έως το νομό Σερρών.

Η γραμμή είχε κατασκευαστεί από τους Άγγλους κατά τον 1ο παγκόσμιο πόλεμο για στρατιωτικούς σκοπούς, αλλά χρησιμοποιήθηκε και ως μέσο μεταφοράς προϊόντων και επιβατών.

Κοινοποίηση:

Facebook
Twitter
Email
Εκτύπωση
Live Volvi

Σχετικά Αρθρα

Συνελήφθη 29χρονος άντρας ύψος κόμβου Κερδυλλίων

Οι συντονισμένες ενέργειες αστυνομικών του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης οδήγησαν στη σύλληψη 29χρονου άντρα, που ενέχεται σε παράνομη μεταφορά αλλοδαπών. Συγκεκριμένα, ξημερώματα

Θεσσαλονίκη σύλληψη 40χρονου διακινητή

Αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, πρωινές ώρες χθες (25-05-2023), συνέλαβαν 40χρονο ημεδαπό, για παράνομη μεταφορά αλλοδαπών. Συγκεκριμένα, στην Παλαιά Εθνική Οδό